the wardrobe clear out of a knitwear hoarder

01/03/2018


wardrobe

Maanantaina mulla oli pitkästä aikaa ihan aito vapaapäivä. Vietin aamupäivän siivoten vaatekaappia ja iltapäivällä treffattiin Petran kanssa kahvilla Relovessa. Vaatekaapin siivous alkoi täydellisestä ilmasta tuulettaa villaneuleet. Lopulta tein hennon mylläyksen koko kaappiin. Ajattelin nyt jakaa teidän kanssa hieman mun vaatekaapin läpikäymisen guidelineja. Tätä kun on tullut tehtyä aaaika monta kertaa.

wardrobe

First things first, koko kööri neuleita ulos tuulettumaan. Laadukkaat neuleet on mulle sydämen asia, joka on varmaan teille kaikille tullut varsin selväksi blogin myötä. Tästä aiheesta on nimittäin tullut höpöteltyä esim täällä ja täällä. Olennaista neuleissa on se, että niistä pitää huolta. Näin niistä poikii onnellisuutta ja pitkää ikää.

Kulmakivet villaneuleen hoitoon:

Tuuleta usein
Täsmäpese tahrat
Käytä aina aluspaitaa
Käsinpesu jos pesu välttämätöntä
Älä pese pesukoneessa, neule kuluu
Älä pidä neuletta kaapissa ripustettuna, 
se venyy olkapäistä

Untitled

Mites loput vaatekaapista? Tyhjennän yleensä yhden hyllyn/osan kaapista kerralla. Lajittelen vaatteet kasoihin sängylle suunnilleen seuraavan mukaan:

vaatetyyppi; hameet, farkut, biletopit, 
aluspaidat, t-paidat etc.
pestävät
korjattavat
eripari sukat
myytävät, annettavat

On hyvä lajitella vaatteet, näin näkee mitä löytyy enemmänkin ja missä kohti tarvisi ehkä lisäyksen. Oppii myös hahmottamaan mitä vaatteita käyttää eniten. Itse tiedän suosivani mom mallisia housuja, mekkoja, hameita, t-paitoja ja neuleita. Vähemmälle käytölle jää biletopit (omistan yhden) ja istuvat farkut (paitsi mustat).

Itselleni tarpeettomat vaatteet myyn pääosin Zadaassa tai laitan kiertoon ystäville. On myös tärkeää muistaa korjata rikkinäiset vaatteet ja näin pidentää niiden elinikää. Ei ole kestävä ratkaisu aina vaan heivata vanhat vaatteet hyväntekeväisyyteen. Tästäkin voisi kirjoittaa, mutta jätetäänpä se ensi kertaan.

  Onko teillä mitään lisäyksiä mun rutiiniin? Kommentoikaa!
Ihanaa maaliskuun ekaa ♥︎

2 comments

  1. Minkälaista aluspaitaa käytät ja eikö joskus tule liian lämmin aluspaidan ja neuleen kanssa? Tää oli avulias, keep it up! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Käytän yleensä ihan perus lyhythihaista puuvilla t-paitaa tai trikoopaitaa :) Mulla ei ainakaan oo tullu liian lämmin, kun alempi paita on ohkanen ja villaneuleet tosi hengittäviä. Jos neuleessa on esim akryyliä voi tulla taas aika hiostava olo. Oon kans miettiny, että ois hyvä hankkia pari oikeeta aluspaitaa esim modalista tehtyjä, jotka ois tosi mukavia päällä. Kiitos sulle kommentista, ihana kuulla! xx

      Delete

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.