summer wardrobe additions

13/06/2017

summer additions

Vaihdettuani noin viikko takaperin talvi/kevätvaatteet säilöön ja kesävaatteet esiin, tein mielessäni pienen ostoslistan täydentämään kesägarderoobiani. Tämä on "capsule wardrobe" konseptin hauskin osa. Kaivaa kätköistä edellisvuoden suosikit ja listaa muutamat puuttuvat palaset! Tarvittiin mustat shortsit jotka sopii kaiken kanssa, enemmän tummia värejä ja joku oikein hellevaate. Tarpeiden lisäksi annan aina itselleni luvan hankkia muutaman trendijutun. 

Jos ette muuten ole kuulleet kapselivaatekaapista, oli jo aikakin! Se on periaatteessa konsepti, jonka avulla rakentaa itselleen todella streamlineatun ja pienen vaatekokoelman. Konseptin alkuperäinen vaatemäärä on 37 vaatekappaletta kaapissa, joista pystyy rakentamaan eri asukokonaisuuksia ja joista löytyy joka tilaisuuteen jotain. Kun on pitänyt näitä vaatteita yhden sesongin (3kk) shoppailematta lisää, saa rakentaa seuraavan sesongin kapselin shoppailemalla suunnitellusti. Joka sesongin jälkeen voi myös vaihtaa säilöön seillaisia vaatteita, joita ei tarvitse sinä sesonkina.

Itse en pysty vielä noin pieneen määrään vaatteita (enkä tiedä jos koskaan pystyn), mutta kannatan ideaa karsia kaikki tarpeeton ja joka sesongin jälkeen katsastaa tilanne. Mieli on kirkkaampi, kun kaapissa ei roiku päivänvalolle vieraita vaatteita. Tähän voi yhdistää Marie Kondon filosofian, että kaikesta omistamastaan, joka ei tee onnelliseksi, pitäisi luopua. Paljous ja käyttämättömät vaatteet ahdistaa ja asujakin on helppo keksiä, kun kaappi on väljempi ja sieltä löytyy upea kokoelma suosikkivaatteita! Tästä aiheesta voisin vaikka tehdä videon, kun on niin paljon puhuttavaa. Kiinnostaisiko tällainen?

Nyt muutama lisäys mun kesävaatekaappiin:

summer additions


Väriä...


Tilasin pari viikkoa takaperin uimapuvun ihanassa tummanoranssissa. Tämä on yksi kesän ehdottomista trendiväreistä, kuten aiemmin blogissa kirjoittelinkin. Kätevä uimapuku käy myös bodysta. 

Upea viininpunainen hame oli löytö ranskasta. Tämä menee kauniisti varsinkin mustan ja valkoisen kanssa. Tällaiset murretut väri miellyttää silmääni erityisen paljon tänä kesänä. Hameessa on myös osa pellavaa, joten plussaa laadusta ja luonnonmateriaalista.

summer additions
...käytännöllisyyttä...

Käydessäni läpi kesävaatteitani, keksin yhden puuttuvan vaatteen, joka avaisi käyttöä monelle muulle: mustat korkeavyötäröiset shortsit. Mulla on muutama lyhyempi toppi, jotka on jäännyt käyttämättä, koska mulla ei ole ollut sopivaa korkeavyötäröistä alaosaa. Mulla oli muutenkin viime viikolla pikku kriisi, kun yhtäkkiä ei löytynyt mitään mustaa päällepantavaa kaiken ollessa talviteloilla. No nyt on! Kotiudutin myös mustan Whistles t-paidan hetki sitten. Tiikeri ei näköjään pääse raidoistaan edes kesällä.

summer additions

...ja trendi.

Minijumpsuit ei ehkä ole oikein omalla mukavuusalueellani, mutta Ranskassa en vain voinut vastustaa tätä gingham ihanuutta. Se onkin todella suloinen päällä ja oli täydellinen Rivieran kuumuuteen, kuten Instagram kuvastani näittekin. Ja hei saa nähdä, jos Suomen kesä yllättää ja saadaan nauttia helteistä niin ehkä sitten! Gingham on varmasti aika love/hate trendiprintti, itse tykkään, kun sitä on kohtuudella. Jumpsuit on myös suurimmaksi osaksi puuvillaa, joka on mulle tärkeä kriteeri, varsinkin kun ostan edullisempia vaatteita.

Kaikki tässä postauksessa on hiljattain ostettua, joten linkkaan ne tähän jos teitäkin kiinnostaa vaikka laajentaa omaa kesävaatekaappia!

skirt from etam (here)
swimsuit from h&m (sold out)
shorts from bershka (here)
jumpsuit from bershka (here)
sunglasses from Dior, bag from Marc Jacobs

2 comments

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.