A small Paris guide

13/04/2017

Paris

Tähän postaukseen kokosin puhelinmatskua Pariisista, siellä kun haluaa ikuistaa kaiken näkemänsä. Kauniita katuja ja ovia on Pariisissa joka kolkassa, eli oikein bloggaajan paratiisi! Samalla kerron teille hieman meidän matkasta vinkkien kautta.

Missä asuimme

 Yllä kuvassa näkyy meidän hotellin sisäänkäynti/aula. Asuimme Hôtel Bachaumountissa, joka oli kerta kaikkiaan ihana hotelli. Osa teistä varmaankin näki huonetourin suurine ikkunoineen mun Instastoriesissa. Hotelli oli moderni ja trendikäs kunnioittaen myös vanhaa. Sisustus, palvelu ja sijainti olivat huippuja, suosittelen! Alueena 2 arrondissement oli ihana. Tajusimme vasta reissun lopussa miten lähellä Louvrea olimmekaan, ei olisi uskonut rennon ja paikallisen tunnelman vuoksi. Jäimme monet illat viinille paikallisiin brasserieihin. Tämä osoittautui uudeksi lempialueekseni Montmartren rinnalle.


Missä kävimme

Nähtävyysmielessä kävimme katsomassa Eiffeltorni, Sacre-coeur, L'Arc de Triomphe, Moulin Rouge, Le mur des je t'aime, Louvre ja Jardin du Palais-Royal. Vietimme myös ihanan iltapäivän auringossa paistatellessa Jardin des Tuileries take-away kahvien kera. Tätä suosittelen lämpimästi jos jollekkin muulle osuu yhtä hyvät säät kuin meille! Itse olen käynyt Pariisissa neljä kertaa, mutta oli ihana näyttää nähtävyyksiä poikaystävälleni ja eihän niin kauniiseen arkkitehtuuriin koskaan tylsisty.

En kuulkaas tiedä kerroinko teille täällä, mutta mehän käytiin Pariisissa myös Ed Sheeranin keikalla (!!).  Edin musiikki on ollut mulle niin rakasta ihan alusta asti, että oli aivan mahtava kokemus nähdä hänet livenä. Kun kolmantena lauluna tuli "The A Team" kyynelillä ei ollut loppua. Tulee kylmät väreet kun ihan vain ajattelen sitä hetkeä. Hän on niin uskomattoman lahjakas, että oksat pois.
Untitled
Missä söimme

Kuten mun sosiaalisesta mediasta varmaan huomasikin, niin me syötiin todella hyvin matkan aikana. Lempipaikkani lounaalle olivat aivan ihana Hôtel Costes ja pieni mutta todella laadukas paikka lähellä meidän hotellia nimeltään Le Compas. Costes on ylellinen ja tunnettu hotelli, jossa on ihana lounastaa kauniilla sisäpihalla. Le Compas taas on tyypillinen ranskalainen paikka kadun varressa jolla on pöytiä ja tuoleja eniten ulkona. Tähän paikkaan palasimme toisenkin kerran uskomattoman wokin, auringonpaisteen ja henkilökunnan vuoksi. Hienommaksi illalliseksi suosittelen Matignonia, joka sijaitsee aivan Champs-Élyséen kupeessa.

Entä shoppailun laita?

Pääasiassa shoppailun kohteemme oli Rue Saint-Honoré ja Rue de Rivoli. Mulla oli käyntilistalla ainakin Gucci, Colette, &Other stories, Anine Bing, Dyptique ja Ladurée. Jesperillä taas Stone Island, Supreme ja yhdessä oltiin katsottu muutama vintage shoppi. Suurin osa näistä löytyivät juuri noilta kaduilta tai Centre Pompidoun läheisyydestä.

+ yksi vinkki

Pariisissa kannattaa ehdottomasti ottaa metrokortti. Metro on helpoin tapa liikkua. Taksi toimii myös, mutta silloin saa varautua ruuhkiin ainakin iltapäivästä. Me otimme Paris visite kortin viidelle päivälle. Kun sen ostaa voi valita monta vyöhykettä tarvitsee ydinkeskustasta laitakaupunkiin. Me otimme kolme vyöhykettä viidelle päivälle ja loppusumma taisi olla 37€ ja risat.

Luitteko jo ensimmäisen asupostaukseni Pariisista ja fiiliksistä heti matkan jälkeen? Ensi postauksessa toinen asu Pariisista. Ihanaa pääsiäistä!

Post a Comment

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.