Some goals for this year

06/01/2017

new year's goals


En ole koskaan oikein uskonut uudenvuodenlupauksiin tai lakkoihin, esim. "tänä vuonna käyn joka viikko viisi kertaa salilla" tai "en syö karkkia vuoteen". Toisille ne saattaa toimia, mutta itselleni tuollaisista tulee vain huono fiilis. Olen kuitenkin ihminen joka uskoo suuresti tavoitteisiin ja uusiin tapoihin ja niiden kautta itsensä toteuttamiseen. Siksi laadin vuoden alussa mielummin tavoitteita kuin lupauksia. Tavoitteet motivoivat joka päivä tekemään töitä, jotta ne saavuttaisi. Kun laadit välitavoitteita ja saavutat ne matkan varrella, tulee hyvä fiilis vaikka et saavuttaisikaan päätavoitetta aivan heti. Kun taas tekee lupauksen, tulee häviäjä fiilis jos sen rikkoo.

Tänään kirjoitan teille omista tavoitteistani tälle vuodelle. Niitä löytyy toki vielä lisää ja vuoden varrella laadin uusia tavoitteita, mutta tässä muutama. Toivottavasti tämä postaus inspiroi teitäkin tekemään tavoitteita ja olemaan itsellenne lempeämpiä niiden suhteen. Tästä tulee hyvä vuosi, tiedän sen!

new year's goals
Tavoitteet blogin suhteen

Uskon, että tästä tulee hyvä blogivuosi! Mulla on juuri nyt inspiraatio kohdillaan ja uskon, että blogi nousee aivan uudelle tasolle lukion päätyttyä. Mulla on aika paljon suunnitteilla ja haluan parantaa niin blogin visuaalista kuin sisällöllistä tasoa.

Uusi template. Olen jo kauan miettinyt valmiiksi tehdyn templaten, eli ulkoasun, ostoa. Olen tähän asti aina "koodannut" ja muokannut itse sivuston ulkomuotoa ja olenkin ollut ihan tyytyväinen, mutta nyt haluan yksinkertaisemman ulkoasun. Tämähän toteutui jo eilen! Tuntuu mahtavalta, että yksi tavoite on jo toteutunut. Tykkään tosi paljon tästä uudesta ulkoasusta ja toiminnoista.

Postauksien etukäteen suunnittelu ja toteuttaminen. Sisältö on paljon laadukkaampaa, jos pääsen etukäteen suunnittelemaan ja kuvaamaan postauksen. Ihanneellinen tilanne olisi, jos olisin aina noin kaksi tai kolme postausta edellä. Näin ei tule tilannetta, että en ole postannut moneen päivään ja sitten hutaisen hätäsesti kuvia teille joihin en itse ole tyytyväinen. Olen itseasiassa jo alkanut toteuttamaan tätä tavoitetta, tällä viikolla mulla oli jo sunnuntaina tiedossa viikon kaikki postaukset ja milloin ne kuvataan/julkaistaan!

+

Instagram feed ja kuvien laatu. Koitan aina pitää IG feedini kivana, mutta aina välillä se lähtee jostain syystä käsistä (ainakin omasta mielestäni). Tänä vuonna haluan oikeasti panostaa siihen, vaaleita värejä, jotka sointuu yhteen jne. Ei ehkä tärkein tavoitteeni, but something to work on, haha. Blogin kuvien suhteen halua löytää yhtenäisemmän värimaailman, jotta postaukset sopivat toisiinsakkin paremmin.

new year's goals
new year's goals

Tavoitteet itseni suhteen

On täydellisen ok mokata! Olen aina ollut todella ankara itselleni mitä kouluun ja muutenkin elämään tulee. Tänä vuonna koitan olla itselleni lempeämpi, varsinkin kun kirjoitukset on edessä nyt keväällä. Syksyllä otin aika huonosti vastaan uutiset yksistä kirjoituksista, jotka ei mennyt kuten odotin vaikka olinkin tehnyt parhaani. Nyt keväällä aion taas kerran tehdä parhaani ja sitten katsotaan miten menee, ei samanlaista stressiä tällä kertaa!

Kuuntele itseäsi. Olen introvertti ja olen aina viihtynyt paljon ihan vain itsekseni. Olen usein kuitenkin laiminlyönyt tätä tarvettani, jos esimerkiksi kumppani ei ole huomioinut tätä. Viime vuoden tavoitteeni liittyi juuri tähän. Opin keinoja, miten pystyn olemaan toisen kanssa kauemmin ilman että tunnen itseni tukahdetuksi. Tälle ihmiselle pitää vain kertoa, että tarvitsee omaa aikaa. Voi vaikka lukea kirjaa yhdessä tai tehdä muita omia juttuja, mutta silti nauttia toisen seurasta. Tämän opin kuuntelemalla itseäni ja ottaessani huomioon omat tarpeeni. Olen ihminen, joka laittaa mielellään muut itsensä edelle. Tänä vuonna aion jatkaa sitä mitä opin viime vuonna, kuuntelemaan myös omia tarpeitani.

Älä anna ihmisten, jotka ei tunne sinua, lannistaa sinua. Haluan tänä vuonna keskittyä niihin ystäviin, jotka todella välittävät minusta ja joista minä välitän. Heidän mielipiteet ovat kullanarvoisia. Aion tänä vuonna kokonaan skipata ne ihmiset, jotka eivät pysty iloitsemaan muiden puolesta. Olen hukannut paljon aikaa miettiessä missä vika piilee ja yrittänyt ymmärtää sellaisia "ystäviä", jotka eivät osaa iloita muiden puolesta. Itse olen ainoastaan onnellinen jos ystävällä tai vaikka ventovieraalla menee hyvin, voidaan iloita siitä yhdessä. Olen myös sitä mieltä, että naiset (ja miehet) ovat toistensa parhaita tsemppareita, ei tuomitsijoita! Toivon tänä vuonna tapaavani paljon ihania ihmisiä ja toivottavasti heistä kehittyy uusia hyviä ystäviä.

Nukkua, rakastaa, luoda, venytellä, rauhoittua, hikoilla, nauttia, matkustaa, olla hyväntuulinen ja tartuttaa sitä muihin. Tehdä siis kaikkea sitä mistä voin hyvin ja iloitsen! 

new year's goals
calendar from Papershop here

photographs by Jesper Jungell

6 comments

 1. Aivan upee tää uus ulkoasu! Tsemppiä tavoitteesi suhteen ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle :)

  ReplyDelete
 2. Upea blogin ulkoasu, näyttää ihanalle! Ja tosi kiva postaus, samoilla linjoilla mennään! :) Kirjoitin niistä itsekin hiljattain postausta!

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/2017/01/lupauksia-ja-toiveita-vuodelle-2017.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon! Luin ton sun postauksen ja samoilla linjoilla ollaan tosiaan :) Ei muuta kuin tavoitteita kohti xx

   Delete
 3. Ihana postaus! Pakko nähä pian xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että kiitos! Ja joo ehdottomasti pitää kattoo joku päivä tässä pian xx

   Delete

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.