vinkkejä glögipöytään

14/12/2016

christmas table

Pikkujoulukausi on jo ollut muutaman viikon täydessä vauhdissa ja lähenee kohta loppuaan. Itse järjestin viime viikonloppuna ystäville pienet glögi-pikkujoulut täällä meillä. Tarjolla oli juustoja pipareilla, joulutorttuja ja väsäsin myös ihan kotitekoisen glögin. Pakko sanoa, että olen aika ylpeä lopputuloksesta, vaikka itse sanonkin! Kuvasin tarjoilut, joten ajattelin näiden kuvien myötä antaa teille vähän inspistä. Jos vaikka on vielä pikkujoulunvietot meneillään tai on tulossa ystäviä kylään glögille.

christmas table
Juustovalikoimastamme löytyi sinihomejuustoa ja brietä, joka nautittiin kotitekoisten piparien ja hillon kera. Tein tosiaan itse vaaleaa glögiä. Glögistä mulla ei valitettavasti ole kuvia, mutta se oli todella hyvää ja helppo valmistaa. Löysin itseasiassa reseptin Pirkka lehdestä, taisi olla joulukuun numero, eli jos se löytyy kotoota niin löydätte sen sieltä.

Ginger ale-glögi, noin 8 annosta 
(tein itse tuplasatsin)

5 dl ginger ale virvoitusjuomaa
5 dl kuivaa omenasiideriä
1 dl appelsiinimehua
2 kanelitankoa
2 tähtianista
1-2 dl citruslikööriä
(esim. Cointreau)

How to:

Mittaa kaikki ainesosat paitsi likööri kattilaan ja kiehauta, lisää likööri ja tarjoile. Helppoa, eikö vain. Meillä kaikki oli melkein autolla, joten on kokeiltu ilman likööriä ja toimii niinkin.

christmas table
SAM_9985
Kattauksessa käytin punaista, vihreää ja beigeä. Mun mielestä pellava, puu ja juuri nämä värit sopivat täydellisesti hieman rustiikkiseen jouluiseen kattaukseen. Taidetaan poimia noita oksia ja varpuja myös jouluaaton juhlapöytään, ne toi sen verran tunnelmaa! Kuvien oton jälkeen istuttiin iltaa kynttilänvalossa, jossa oli kieltämättä fiilistä. Kynttilänä mulla oli muuten palamassa Tinekhomen Fig tuoksukynttilä. Se ei mitenkään huuda joulua, mutta viikunantuoksu on mielestäni silti hyvä joulutuoksu jos ei halua sitä tavanomaista kanelia yms, mutta silti jotain makeaa.

Toivottavatsi saitte jotain irti näistä vinkeistä! Miltä teidän jouluiset tarjoilut näyttävät? 

Post a Comment

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.