a tip on where to go in December in Southern Finland

12/12/2016

Borgå

Me käymme perheen kanssa, kuten moni muukin pääkaupunkiseutulainen, Porvoossa aina silloin tällöin. Porvoossa käynti on ihana päiväreissu niin talvena kuin kesänä, suosittelen lämpimästi. Varsinkin nyt joulukuussa on hyvä idea käydä Porvoon joulumarkkinoilla. Me kävimme äidin kanssa siellä viime lauantaina kun oli todella kaunis sää vaikka pakkanen olikin aika pureva. Itse emme useimmiten löydä markkinoilta mitään, mutta siellä on tietenkin kiva fiilistellä. Me puolestamme pyörimme ihanissa sisutusliikkeissä, ihailemme kauniita taloja, haikailemme miten ihanaa olisi asua niissä ja käydään kahvilla. 

Here's something you can do on a winter day in Southern Finland: visit Porvoo. It's a city with a gorgeous old town with old colorful houses, a marketplace and a river that flows through. We usually visit Porvoo in the winter or summertime. Especially now in December it's lovely with the Christmas market and lights. We usually stroll through the interior and decor shops, dream about living in the beautiful houses and grab a coffee in a cozy café with my mom or sister. Last Saturday we drove to Porvoo with my mom to do these exact things. It was a really lovely day with amazing weather, even though it was freezing cold. 

Borgå
Borgå

Borgå
Tällä kertaa vanha Porvoo oli odotettavastikkin kuitenkin niin täynnä, että kahvilat pursuivat porukkaa. Se minua muuten vähän ihmetyttää, että ihana kahvila vanhan kaupungin torin kupeessa varaa pöytiään? Kahvilassa oli monta tyhjää pöytää ja silti ei päästy kahville. Mielummin eivät varaisin pöytiä, porukka ehtisi vaihtua monta kertaa sillä ajalla kuin yksi varattu pöytä seisoo tyhjillään. Tämä ratkaisu lisäisi luultavasti myös liikevaihtoa. Noh, se siis ainoana kritiikkinä. 

Käytiin lopulta todella tunnelmallisessa, kuvassa näkyvässä, Cafe Cabriolessa. Kuten aikaisemmillakin kertoina, tunnelma oli ihana ja kakut mitä mahtavimpia. Kahvikin oli ihan huippuhyvää ja astiasto aivan ihana. Tämä on myös hyvä vinkki, sillä kyseinen kahvila on hieman syrjässä vahnasta kaupungista. Ihan lähellä kylläkin, Porvoon torin kupeessa, mutta juuri sopivan kaukana suurimmalta turistirysältä.

Ofcourse during the holiday season you have to prepare for that other people too had the same idea to visit the Christmas market. The cafés are pretty full, but if you have good luck you can get a place. We went to lovely Café Cabriole, it's a wonderful old café with amazing pastries and cakes. It's a great tip, since it's a little walk from the centre of the old time. It's not far, but just enough for most of the tourists to miss it. 

Borgå

Tästä ravintolasta piti vielä vinkata! Emme ole itse käyneet Meat Districtissä, mutta paikka vaikuttaa ihan mahtavalta. Tuoksu, joka tuli ravintolasta, oli ihan mieletön. Heidän tuotteistaan 90% on tuotettu ekologisesti, joka sekin on ehdoton plussa. Tämän paikan yhteydessä oli myös kahvila toisella puolella taloa, joka sekin vaikutti super kivalta. Varatkaa siis tänne pöytä jos aiotte ruokailla visiitillänne!

Mielestäni on kiva suositella täällä blogissa kaikkea sellaista, mitä itse tykkään tehdä tai missä käydä. Kaikilla ihmisillä on eri traditiot ja tottumukset, joten on kiva jakaa omiaan ja saada inspiraatiota muista. Onko teillä joku kaupunki, jossa on pakko käydä jonain tiettynä vuodenaikana tai ihan muuten vaan? Olisi kiva tietää! Tein muuten kesällä samantaipaisen postauksen Lappeenrannasta, linkkaan sen tähän.

I love to recommend places and cities that I like to go to. Everyone has different traditions, so it's nice to share those and get to know other people's preferences too. Do you have a city that is a must see a particular time of the year or all year round? Tell me! I made a similar post to this last summer about Lappenranta, I'll link it here.

2 comments

  1. Ihme ettei törmätty 😊 Jengiä oli kyllä ihan kamalasti, Cafe Postres oli ainakin niin täyteen tungettu että sai kyllä pitää puolensa jotta lähteviltä ihmisiltä sai pöydän.. Porvoo kuitenkin yhtä kaunis kuin ennenkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo huomasin kans vasta jälkeenpäin instasta, että säkin olit siellä! Me pyörähdettiin myös Postresissa, mutta käännyttiin kyllä samantien ulos kun oli niin täyttä, haha. Muuten aivan ihana kahvila 😊 Ja todellakin, Porvoossa on aina niin kaunista ja kotoisaa!

      Delete

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.