New York brunch

20/11/2016

brunch
Eilinen aamu alkoi ihanalla brunssilla koko perheen kanssa. Isäkin hehkutti että tänään saadaan maistaa "bloggaaja brunssia". Sain muutama viikko takaperin kassillisen brunssiaineksia Santa marialta ja Risentalta. Tämähän kävi mulle aivan täydellisesti. Ainesosat viittasivat New York henkiseen terveelliseen brunssiin, joten juuri sellaisen loihdin! 

brunch
brunch
Chili sin carne-tacot

Nämä olivat maisteluraadin suosikki! Tacot upposivat pikkuveljellekkin. Näihin tuli täytteeksi chili sin carne papu "mössö". Liotin pavut yön yli ja keitin aamulla kypsiksi. Sitten paistoin sipulia ja valkosipulia öljyssä ja lisäsin tomaattimurskaa, pureeta, chiliä, kanelia, kuminaa, oreganoa ja lopuksi pavut. Kiehautin sitten koko seoksen. Tein muunnelman Teemu Laurellin reseptistä, jonka hän esitteli BID-tapahtumassa. Tacojen päälle laitoimme parasta guacamolea. Murskattiin kolme avocadoa ja sekoitettiin joukkoon Santa marian guacamole dipmix. Olin vähän skeptinen sekoituksen suhteen, mutta se antoi juuri oikean guacamolen maun!

brunch
Chia vanukas

Olen jo kauan halunnut tehdä chia vanukasta kotona, nyt tuli siihen oiva mahdollisuus! Valmistin tämänkin edellis iltana. Minun mielestä on tosi kätevää ja kivaa valmistaa ruoat ajoissa. Tähän vanukkaaseen tulee kookosmaitoa, valkoisia chiasiemeniä, vaniljatanko ja hunajaa. Sekoitin sauvasekoittimella kaksi kuppia kookosmaitoa, puolikkaan vaniljatangon ja hunajan. Sekoitettuani ainekset vatkasin mukaan puli kuppia chiasiemeniä ja laitoin seoksen annoskulhoihin. Tämän jälkeen noin 8h jääkaapissa ja voilà! Yleensä tämä tarjoillaan hillopurkista, mutta mielestäni kahvikupit sopivat hyvin. Päälle laitoin vadelma kookos granolaa, marjoja pakkasesta ja auringonkukansiemeniä. Chia vanukkaan voin tuunata ihan omaan makuun sopivaksi.

brunch
Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta! Mun pitää muistaa useamminkin tehdä brunssi koko perheelle, oli sen verran kivaa ja hyvää. Menu oli myös mukavaa vaihtelua tavallisesta aamupalasta. Tacot sopii brunssiin paremmin kuin hyvin. Haluaisitteko nähdä multa enemmän ruoka aiheisia postauksia, lempi reseptejä, jne? Tein jossain vaiheessa paljon enemmän näitä ja olin ihan unohtanut miten hauskaa ruoasta bloggaaminen on, haha. Kukapa ei haluaisi puhua ruoasta.
Ihanaa sunnuntaita kaikki!

Post a Comment

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.