healthy raspberry muffins

02/07/2016

muffins


Olen aina ollut sitä mieltä, että muffinit/kuppikakut ovat aika yliarvostettuja. Kuppikakut ovat söpöjä, mutta usein mauttomia, ja harvoin tulee syötyä todella hyviä muffinejakaan. Olen kumminkin viime aikoina pari kertaa kokeillut kahvilassa muffinia, ja mieleni on osittain muuttunut. Esimerkiksi Espresso Housen carrotcake muffinit on vaarallisen hyviä. Mun lemppari on kuitenkin ollut vähän kunnollisempi, täysjyväisempi ja ei liian makea. Muistan maistaneeni jossain todella hyvää täysjyväistä vadelma muffinia. Se oli suussasulava, ja makean himo lähti, mutta samalla tuntui että söi terveellisesti.
Päätin viimeviikolla yrittää tehdä oman version tuosta muffinista. Hakukriteerinä oli resepti joka sisältää kaurahiutaleita ja on muutenkin ainesten kannalta vähän terveellisempi. Tästä kokeilusta syntyi ihan tosi hyvät muffinit, joita kuulema saa leipoa toistenkin! Alla ainekset sekä mun omat lisäykset. Linkistä pääsette itse reseptiin.

muffins

sydäntä lämmittävät muffinit / heartwarming muffins

voita/butter
kananmuna/egg
jugurttia/yoghurt
vanilja sokeria/vanilla powder
jauhoja/flour
kaurahiutaleita/oats
sokeria/sugar
leivinjauhetta/baking powder
ruokasoodaa/baking soda
kanelia/cinnamon
vadelmia/raspberries +tai mustikoita/or blueberries

ja päälle kokoshiutaleita!

muffins muffins

Pitää muuten mainita että etsittyäni kauan nimenomaan kaurahiutaleita sisältävää reseptiä, niin unohdin tietty laittaa niitä. Noh, maku oli kuitenkin todella hyvä. Ensi kerralla sitten!

Post a Comment

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.