5 have-to lunch spots in Helsinki this summer.

25/07/2016

hki lunch

Mietin tässä pienessä pässäni, että kuinka olen tehnyt postauksen Tukholman lounaspaikoista, mutta en Helsingin. Käynhän silti melkein joka viikko, joskus useamman kerran viikossa, lounastamassa pääkaupungissamme. Pistin sitten heti hihat heilumaan. Tässä postaus joistakin mun lempi lounaspaikoista, varsinkin nyt kesällä. Toivottavasti tykkäätte!

I thought to myself today, how have I made a post about the best lunch spots in Stockholm, but not one about Helsinki. I eat lunch almost every week in Helsinki, so the only right thing to do would be to share the places with you guys. So, here are 5 of my favorite lunch spots in Helsinki, especially during the summer time!

hki lunch

Skiffer - Liuskaluoto

Skiffer on ehdoton suosikki joko lounaalle tai illalliselle, kesät, talvet. Erityisesti kesällä kannattaa käydä Liuskaluodon Skifferissä, sinne menee lautta Kompassitorilta. Monet varmaan tietää, mutta niille jotka eivät tiedä, niin Skifferin juttuhan on Liuska, ei siis pizza vaan Liuska. Siellä kannattaa ehdottomasti tilata sellainen. Kuvassa näkyvä Soignon Liuska mansikoilla ja vuohenjuustolla on tämän hetkinen suosikkini, todella kesäinen ja raikas.

Skiffer is a year round favorite, either for lunch or dinner. There are a few Skiffers in Helsinki, but in the summertime you should definitely visit the one on Liuskaluoto. It is out on an islet and you can take a small ferry there. What you should get there is a Liuska, which is basically a gourmet pizza. My current favorite is the Soignon Liuska with strawberries and chèvre. 


hki lunch

hki lunch

The Cock - Fabianinkatu 17

The Cock on todella raikas paikka aamupalalle, lounaalle tai illalliselle. Lounas on hieman kalliimpi kuin lounaat yleensä. Annokset, raaka-aineet ja maku ovat kuitenkin niin hyviä, että käyn siellä mielelläni lounaalla. Aamupalalla voi tilata muunmuassa flatbreadia, avocado-leipää, chia puuroa ja acai bowlin. Heiltä löytyy paikkoja myös ulkona, jos haluaa nauttia auringosta ja vaikka harrastaa people-watchia.

The Cock is a fresh and quite new place. It's perfect for breakfast, lunch or dinner. The lunch is a little bit pricier than most. But the dishes, ingredients and taste make it worth it. For breakfast you can order for example flatbread, avocado toast, chia porridge or an acai bowl. You can also sit outside and enjoy the sun or do some people-watching.

hki lunch hki lunch

Sis. Deli - Pursimiehenkatu 7

Sis.Delillä on ihan mahtava lounas buffet. Paljon erilaisia salaatteja ja tuoretta leipää. Heillä voi myös poimia take-away rasiaan niin paljon kuin mahtuu, ja ottaa annos mukaan. Joka on nyt kesällä ihan täydellistä, voisi vaikka hakea salaatit sieltä ja suunnata puistoon piknikille! Me käydään yleensä Viiskulman Sis.Delissä, niitä on muutama Helsingissä, mutta kaikilla ei taida olla buffeeta.

Sis.Deli has an amazing lunch buffet. Tons of different salads and fresh bread to go with it. They also serve ginger and lemon water, which is amazing to get the metabolism going. You can also take the salad as takeaway and fill you box with all the goodness. It would be lovely to take the food with you and then go sit in a park to enjoy the summer day. 


hki lunch
hki lunch

Southpark - Bulevardi 40

Southparkin sijainti on todella onnistunut. Kesällä kannattaa ehdottomasti istua ulkona terassilla Sinebrychoff puistoa ihaillen. Ruoka ja paikka on Californialaisesta ruoasta ja elämäntyylistä inspiroitunut. Ruoassa on siis vaikutteita vähän kaikkialta, muunmuassa Aasiasta. Itse olen käynyt siellä kerran ja ruoka oli aivan täydellistä, juuri mun makuun. Jos olette menossa sinne niin kannattaa muistaa tehdä pöytävaraus, paikka on nimittäin aina aika täynnä. 

Southpark is situated at a beautiful place in the corner of the Sinebrychoff park. The park overlooking terrace is lovely in the summertime. The food and place is inspired by the SoCal lifestyle and food. So there is some asian inspired food etc. I love asian food as you may have noticed, so the place is perfect for me. If you are visiting, remember to make a seat reservation since the place is always quite full.

UntitledSandro - Tehtaankatu 34

Sandro onkin tuttu viime postauksestani. Sandro on vähän saman tapainen kuin Sis.Deli. Sandrossa on kuitenkin enemmän ravintola fiilis. Lounaalla voi valita joko pelkän salaattibuffeen, keiton kera, tai keiton ja lämpimän buffeen kera. Ruoka on marokkolaista ja todella monipuolista. Löytyy muunmuassa pastasalaattia, couscous salaattia, falafelia, punajuurta, perunaa ja tsatzikia. Sandrossa ei valitettavasti voi istua ulkona, mutta sisällä on kaunista ja tunnelmallista.

You saw some pictures from Sandro in my last post. It's a little bit like Sis.Deli, but more restaurant like. For lunch you can choose only the salad buffet, the salad buffet and soup, or the salad buffet, soup and warm buffet. The cuisine is Moroccan. You have for example pasta salads, couscous salads, falafel, beetroot, potato salads and tsatziki. You can't unfortunately sit outside there, but the interior is beautiful inside.


& muita paikkoja ovat tietenkin Löyly, Hernesaaren ranta, Mattolaituri ja tietty lempparit Fafa's ja Street Gastro. Mulla on vielä Holiday käymättä, mutta sekin vaikuttaa tosi viihtyisältä paikalta.

& other places are Löyly, Hernesaaren ranta, Mattolaituri and my favorites Fafa's and Street Gastro. I have yet to go to a new place called Holiday, but it seems really lovely.

Post a Comment

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.