l'hiver

10/01/2016

Untitled Untitled Yllä joitakin kuvia menneeltä viikolta. Juuri ennen koulun alkua oltiin pienellä kaveriporukalla kaverin mökillä yksi yö. Mökki oli kylmä ja ulkona oli vielä kylmempi, mutta seura oli mitä parhain ja tunnelma oli hyvä. Torstaina alkoi koulu ja totuttelu arkeen Niilon kanssa. Perjantai meillä oli vapaata, silloin otin ihan rauhallisesti ja latasin akkuja. Eilis ilta meni yhdissä juhlissa, oli muuten tosi kivaa. Ja sitten ollaankin jo tässä päivässä. Siinä teille pieni update :)
Toivottavasti teidän tammikuu on alkanut hyvin!
Ps. Kuten olette varmaan huomanneet olen kirjoittanut kolme postausta ranskaksi. Opiskelen ranskaa ja meillä oli tehtävänä kirjoittaa kolme blogityyppistä tekstiä. Koska mulla on jo blogi ajattelin hyödyntää sitä ja kirjoittaa ranskaksi tänne!

Voici quelques photos de la semaine dernière. Avant le début de l'école, nous avons passé un nuit dans un cottage d'un ami avec quelques amis. Il faisait très froid dans le cottage, mais nous nous sommes bien amusés. L'école à commencé jeudi. Vendredi, je relaxé. Hier soir, j'ai participé à une fête. La fête était magnifique! Là, vous avez un petit update. Vous avez fait quelque chose amusant? Dites-moi!
J'espère votre Janvier à bien commencé!

2 comments

 1. Kuulin tässä ohimennen pari päivää sitten yhdeltä tutulta että heidän koiralleen oli sattunnut aika ikävä tapaus, nimittäin koira oli jouduttu lopettamaan äkillisesti sen jälkeen kun se oli ollut ulkona kävelemässä ja syönyt jotain ruokaa maasta jossa oli tullut testien avulla selville että sisälsi myrkkyä. Asun itse Espoossa lähellä Matinkylää missä tämä tapaus oli sattunut. Ajattelin tapauksen kuultua heti sinua ja teidän Niiloa ja halusin tulla varoittamaan siitä että vaikka ei ajattelisi sitä, on hirveästi koiria vihaavia ihmisiä jotka laittavat erilaisia myrkkyjä sun muuta ruokiin (esimerkiksi lihapulliin) ja jättävät niitä sitten ympäri kaupunkeja. Toivottavasti en kuullosta nipottajalta, mutta kannattaa oikeasti olla varovainen kun kävelee koiransa kanssa ulkona. Jos koira pysähtyy nuuskimaan tuoksuja maahan, anna ihmeessä nuuskia, mutta käänny kasvot koiraan päin niin että näet että se ei syö mitään. Useimmiten sieltä ei toki mitään jännempää löydy kuin jäniksen ulostetta, mutta kannattaa kuitenkin olla varovainen. Pienen koiran kanssa kannattaa olla erityisen varovainen nimittäin niihin puree paljon paremmin kaikki myrkky kokonsa vuoksi. Tekstin alussa kertomani koira oli pienen kokoinen koira ja kuoli rottamyrkkyyn.
  Toivotan kivaa ja turvallista aikaa koiruuden kanssa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi ei ihan kamala kuulla. Et kuulosta ollenkaan nipolta, tosi hyvä että tulit kertomaan. Olen ennenkin lukenut juuri noista lihapulla-tapauksista, mutta ei sitä sillein ole tajunnut varoa. Pelottavaa että noin lähellä on tuollaista tapahtunut, pitää todellakin lisätä valppautta entisestään. Kiitos että tulit kertomaan! Ja kiitos paljon, sinnekkin kaikkea hyvää :)

   Delete

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.