Let's talk nails

20/07/2015

SAM_5274

Saan usein kysymyksiä kynsistäni, miten saan ne niin pitkiksi, vahvoiksi ja kivan muotoisiksi. Välillä jopa kysytään ovatko ne aidot vai rakennekynnet. Tämän vuoksi ajattelin tehdä tänne blogiin postauksen kynsien hoidosta. Kynsien hoito on mulle muutenkin terapeuttinen juttu tehdä, ja pistän siihen aika paljon aikaa. Kauniit kynnet on mulle kerta kaikkiaan ihan must-have.

SAM_5265

Kaiken A ja O kynsienhoidossa on oikeasti hoitaa kynsiä. Ihan kun iho ja hiukset, kynnet tarvitsevat omat hoitoaineet ja rasvat.
Kun on aika lakata kynnet uudestaan, otan ensin vanhan lakan pois. Sen jälkeen käytän kuvassa näkyvää rasvaa, se vahvistaa kynsiä, pehmentää kynsinauhoja ja on tosi hyvä käsirasva. Tämän jälkeen laitan pohjalakan, käytän OPI:n nail strenghtener lakkaa.
Musta tuntuu että pohjalakka on suurin syy mun kynsien kestävyyteen, vähän aikaa sitten nimittäin vaihdoin pohjalakkaan joka ei ole vahvistava, kynteni alkoivat lohkeilla melkein heti. Suosittelen todellakin ostamaan hyvän pohjalakan. Tietenkin monipuolisella ruokavaliolla ja kalsiumin ja vitamiinien saannilla on merkitys kynsien vahvuuteen ja kestävyyteen. Itse syön monipuolisesti ja terveellisesti joten silläkin varmaan on vaikutus kynsieni kestävyyteen.

SAM_5295

Yllä lempi lakkani juuri nyt, Essien perennial chic ja Dependin Nr. 192. Rakastan vaaleanpunaisen ja nuden sävyjä kynsissä, harvemmin tulee käytettyä mitään värikästä. Kynsilakka merkeistä Essie on mun lemppari, sivellin on täydellisen muotoinen, tarvitsee vaan yhden sipaisun per kynsi. Laitan muuten aina kaksi kerrosta lakkaa, silloin väri näyttää paljon paremmalta ja kynnet paksummilta.

Toivottavasti tämä postaus auttoi teitä :) Kertokaa kommenteissa jos teillä on vielä joitain hyviä kynsien hoito vinkkejä!

2 comments

 1. Mistä toi kynsi/käsi rasva on ostettu? Itse nimittäin kärsin ohuista ja huonokuntosista kynsistä ja en ole vieläkään oikeen löytänyt mitään hyvää rasvaa kynsille.
  Ja toinen kysymys tuli mieleen että onko sulla aina ollu paksumman laatuiset kynnet, edes vähän paksut? koska sekin voi vaikuttaa siihen että sä saat ne helpommin pidettyä ehjinä, pitkinä jne. Mulla on nimittäin aina se ongelma että kun olen saanut kasvatettua kynnet pidemmän puoleiseksi ja vaikka teen jotain normaalia käsillä, esim. tyhjennän tiskikonetta ja kynsi osuu esim. lautaseen ikävällä tavalla, se lohkeaa tai taipuu jotenkin, joten sitten on pakko leikata muutkin kynnet yhtä lyhyeiksi että ne ovat saman pituset 😒.
  Kiitos jo etukäteen!😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Rasvan ostin Riigasta "drugstoresta", tässä linkki siihen http://www.superdrug.com/Superdrug/Superdrug-Hand-Cream-2-In-1-75ml/p/864659#.Va9hAutU9E4 . Pienen rasvan netistä tilaaminen voi silti tuntua vähän turhalta. Tämän rasvan ns. hoitavat ainekset ovat B5 vitamiini ja manteliöljy, joten jos löydät kaupasta jonkun toisen rasvan missä on nämä ainekset niin se on varmaan hyvä. Olen myös kuullut että The Body shopissa on hyviä käsirasvoja! Ja kuten postauksessa kerroin niin kannattaa ehdottomasti kokeilla vahvistavaa pohjalakkaa.
   Mitä mun kynsiin tulee niin mulla oli pienempänä tosi heikot kynnet ja niihin kasvoi aina valkoisia viivoja. Tämä johtui siitä että söin todella vähän kalsiumia, muutos parempaan kävi aika nopeasti kun aloin juomaan enemmän maitoa ja ottamaan kalsiumitabletteja. Ehkä se voisi toimia? Olen muutenkin huomannut että jos syön tosi yksipuolisesti/huonosti niin kynnet alkaa lohkeilemaan enemmän.
   Toivottavasti tämä auttoi sua! :)

   Delete

Latest Instagrams

© Emma Hirvonen. Design by Fearne.